Apie kavos banką

Įmonės misijaSuteikti galimybę mėgautis šviežiai skrudinta kava, iš bet kurios pasaulio šalies.

Įmonės vizijaDirbant su naujausiom technologijom ir profesionaliu kolektyvu būti didžiausiais kokybiškos kavos gamintojais Pabaltijo šalyse.

Verslo koncepcijaAukščiausios  kokybės kavos skrudinimas naudojant naujausias technologijas. Šviežiai skrudintų arabikos kavų, espresso kavos mišinių tiekimas kavos ruošėjams ir galutiniam vartotojui. 

Gamybos koncepcijaĮmonės pastangos siekti savo tikslų vis labiau tobulinant gamybos procesą ir didinant gamybos  mąstą, taip sumažinant prekių savikainą ir kainą. 

Prekės koncepcijaVartotojai atiduos pirmenybę prekėms, kurių kokybė, charakteristikos ir savybės yra geriausios, todėl įmonės užduotis nuolatos tobulinti savo prekes, gerinti jų kokybę.Prekės koncepcijos pagrindas – konkuruoti ne tik prekės kaina, bet ir jos kokybe.  

Socialinio – etinio marketingo koncepcijaIšsiaiškinti tikslinių rinkų poreikius, norus bei pomėgius ir suteikti vartotojui pageidaujamą pasitenkinimą efektyviau, nei tai daro konkurentai ir taip, kad būtų išsaugota arba išaugtų vartotojų ir visuomenės gerovė.

Kaip gimė „Kavos bankas“ ?
 

Racionalių argumentų pradėti šį verslą nebuvo, vien tik aistra kavai ir vidinis įsitikinimas, kad mes tai sugebėsime.

Pirmąjį italų gamybos kavos skrudinimo aparatą IMPIANTI įsigijome iš žmogaus, kuris bene pirmasis pradėjo kavos skrudinimo verslą Lietuvoje, bet greitai „pasidavė“, neatlaikė  konkurencijos.

Aparatas nebuvo tobulas ir skrudinant sukeldavo nemažai galvos skausmo. Nelengva buvo rasti kokybiškų žalių kavos pupelių tiekėjų – biržoje pirkti neįstengėme, o didmenininkai su mažais skrudintojais kalbėjo nenoriai.
Po truputį judėjome į priekį. Daug valandų teko patiems praleisti prie skrudintuvo, gilintis į kavos skrudinimo subtilybes. Kai pritrūkdavome  jėgų, įkvėpdavo Starbucks ir Jamaica coffee sėkmės istorijos...



2006 m. žengėme kitą žingsnį -  pirmieji Lietuvoje atidarėme specializuotą internetinę kavos parduotuvę.

Augant apyvartai, itališko kavos skrudinimo aparato pajėgumai pasirodė maži. Ilgai svarstę „už“ ir „prieš“ nusipirkome „amerikoną“  DIEDRICH  - vieną iš moderniausių aparatų nedidelei kavos manufaktūrai. Dabar galėjome ne tik greitai atlikti užsakymus, bet ir skrudinti žymiai daugiau kavų rūšių. Šiuo metu „Kavos banke“ saugoma 30 rūšių žalių pupelių, kurios skrudinamos mažais kiekiais, ir kava per 3 dienas pristatoma pagal Jūsų užsakymą nurodytu adresu.

Sukūrėme ir toliau tobuliname espresso kavos mišinius, specialiai pritaikytus mūsų geografinės platumos gyventojų skoniui.

„Kavos Bankas“ – didžiausias skrudintojas Lietuvoje!

Vežame žalią kavą iš 3-jų Žemynų 21 šalies, daugiau nei 35 rūšis!  Kiekvieną žalios kavos partiją tikriname laboratorijoje ir tik tada ją skrudiname pagal specialią technologiją. Šiuo metu skrudiname su moderniausia įranga visose Baltijos šalyse! Visi skoniai ir aromatai, kuriais  mėgaujamės gerdami kavą yra skrudinimo proceso rezultatas.  Gera skrudinimo įranga ir technologija padeda atskleisti geriausias kavos  skonio ir aromato savybes, išlaikyti aukštą kavos kokybę! Mūsų skrudinimo patirtis jau 15 metų!

Norėdami kontroliuoti kavos kokybę nuo dirvožemio iki puoduko – nuomojamės plantaciją Brazilijoje.

Skrudiname po užsakymo, kavos nesandėliuojame!  Šviežiai skrudintą kavą tiekiame į savo kavines - „Kavos Banko Karietą“,  „Green Cafe“ Vilniuje  ir „Green cafe“ Kaune.  Taip kavą tiekiame į prekybos centrus,  įvairių tinklų kavines, įmonėms.  



Esame SCAE  - tarptautinės organizacijos, propaguojančios kavos kultūrą ir rengiančios WBC čempionatus, nariai, dalyvaujame tarptautiniuose  seminaruose ir parodose. Taip pat remiame kasmetinį renginį Lietuvoje „Kavos kultūros dienos“ ir esame jo dalyviai.
Kavos gamybos procese įdiegta RVASVT/ HACCP sistema garantuoja aukštą ir stabilią kokybės kontrolę
Kokie tolimesni mūsų planai? Kava mums ne tik verslas, bet ir mūsų aistra, mūsų hobis, todėl neretai skiriame jam ne tik darbo valandas, bet ir laisvalaikį. Todėl, nenorėdami stovėti vietoje, ketiname plėsti asortimentą, vystyti švietėjišką veiklą – rengti kavos degustacijas, seminarus, bendradarbiaujant su profesionaliais degustuotojais kurti originalius kavos mišinius.