Cascara kavos uogų arbata

2015-06-16
Cascara kavos uogų arbata
 

Naujiena iš įdomaus kavos pasaulio! Kviečiame išbandyti!

Cascara - džiovintų kavos uogų arbata

Šis gėrimas yra pagamintas iš džiovintų kavos uogų. Jos pavadinimas kilęs iš ispanų kalbos ir reiškia „išlukštenti“.

„Cascara“  dažniausiai geriama kavą auginančiose šalyse. Labai populiari Bolivijoje ir Jemene. Jemene ypač populiarus gėrimas žinomas kaip „Qishr“  - karštas gėrimas, pagamintas iš cascara, imbiero ir kartais cinamono ar muskato. Bolivijoje  cascara gėrimas žinomas kaip “Sultana”. Jis geriamas grynas arba sumaišytas  su cinamonu.

Šis gėrimas turi medaus saldumo, švelnios rūgštelės, vaisių – džiovintų slyvų, razinų, erškėtrožių – poskonių. Šiame gėrime yra ketvirtadaliu mažiau kofeino, tačiau jis puikiai tonizuoja.

„Cascara“ gėrimą skanu gerti tiek karštą, tiek šaltą. Prie šio gėrimo labai tinka truputėlis medaus.


Mūsų rekomenduojamos proporcijos:  12 g „Cascara“ – 200 ml vandens arba 15 g „Cascara“ – 288 ml vandens.

Suberkite „Cascara“  uogas į „French Pres“s arba į arbatinuką ir užpilkite karštu, neverdančiu vandeniu ir pamaišykite uogas.  Palaikykite 5-10 min. Tuomet nukoškite ir supilstykite į puodelius ar stiklines.  Pagardinkite trupučiu medaus.

„Vasaros Cascara“.  Ruoškite taip pat kaip ir karštą. Kai nukošite, įdėkite truputėlį medaus, išspauskite truputį citrinos ar  laimo vaisiaus, įdėkite į stiklinę vieną griežinėlį citrinos, pridėkite ledukų ir išmaišykite. Skanus, gaivus ir tonizuojantis gėrimas!

Sudėtis. „Cascara” – išdžiovinta bei specialiai paruošta kavos uogos išorinė dalis. Pacamara rūšis, uogos plautos.

Šį gėrimą įsigyti www.kavosbankas.lt , „Kavos Karietoje“ Kauno Akropolyje, paragauti ir įsigyti mūsų kavinėse „Green Cafe“ Vilniaus g. 29 Vilnius, „Green Cafe“ Laisvės al.46 Kaunas.

Kaip pasiruošti gėrimą?

Balsuok už patikusią naujieną