Panama



Tolygiai aukštos kokybės kava, auginama mažuose kalnų ūkiuose

Panamos kava garsėja švelniu, prabangiu ir subalansuotu skoniu, turi savo charakterį, bet nėra labai stipri. Geriausia produkcijos dalis patenka į Prancūziją ir Suomiją, be to, pirmas tiekimas prasideda lapkričio mėnesį.

Labiausiai vertinamos pupelės iš šiaurinės krašto dalies, prinokusios netoli sienos su Korsika. Boquete rajonas Chiriqui provincijoje tiekia aukštos kokybės žaliavą, panašiai kaip ir kitos šių apylinkių vietovės: David, Remacimeinto, Bugaba ir Tole.

Gerą ateities perspektyvą turi „Cafe Volcan Baru“ – originali rūšinė kava gurmanams. 1994 metais buvo pagaminta 2000 maišų šios rūšies kavos, kas sudaro 1 proc. visos Panamos produkcijos.